Contact Tel
0495 52 65 04

HOUTSKELETBOUW

Wat is houtskeletbouw?

Bij houtskeletbouw wordt bij de bouw van een woning vertrokken van een frame, oftewel het skelet uit hout. Deze vorm van bouwen raakt steeds meer in trek. Schrijnwerkerij Verlinden bouwt uw houtskeletwoning van A tot Z, helemaal volgens de regels van de kunst. We hebben daarvoor niet alleen een doorgedreven expertise en ervaring voor in huis, maar ook alle benodigde gereedschappen en de beste materialen.

Voordelen van houtskeletbouw

Snel gebouwd

Van zodra de vergunning er is, neemt de bouw van een houtskeletwoning hooguit twee tot drie maanden in beslag. 

Comfort

Je hoort het soms zeggen: "Een houtskeletwoning heeft een eigen soort warmte." De wanden en het dak zijn opgevuld met isolatie. Dat zorgt voor een constante aangename temperatuur. En dat terwijl de energiekosten laag blijven.

Investeren in houtskeletbouw levert dus een levenslang voordeel op voor uw energiefactuur.

Duurzaam

Als u milieuvriendelijkheid hoog in het vaandel draagt, is houtskeletbouw een zeer interessante keuze. Hout is een vernieuwbare grondstof zonder schadelijk productieproces. 

Geen vocht tijdens bouwfase

In een traditionele woning moeten de binnenruimtes gedurende enkele weken na het plaatsen van de ruwbouw “drooggestookt” worden met bouwdrogers. Een houtskeletwoning wordt heel snel wind- en waterdicht gemaakt en heeft daardoor weinig tot geen last van bouwvocht. Dit levert tijdswinst op, en het komt de kwaliteit van alle bouwmaterialen ten goede. Zo hoeft u niet te wachten om de keuken te plaatsen, schilderwerken uit te voeren, … 

Fundering kan lichter worden uitgevoerd

Door een houten skelet te gebruiken in plaats van een stenen structuur, rust er minder gewicht op de fundering. Deze laatste kan daardoor in sommige gevallen lichter uitgevoerd worden, wat een kostenbesparing kan opleveren. Doordat de constructie lichter is, is het bij verbouwingen dikwijls mogelijk om zonder extra kosten voorzieningen op een bestaande bebouwing aan te sluiten.

Houtskeletbouw is dan ook ideaal om bijvoorbeeld een aanbouw of een extra verdieping te realiseren op een bestaande woning.

Budgetvriendelijk bouwen

Houtskeletbouw is in de meeste gevallen net iets voordeliger dan traditioneel bouwen. Daarnaast bespaart u nog eens levenslang op uw energiefactuur!

Bovendien betekent een kortere bouwtijd eveneens een besparing op de lopende rente, eventuele huurkosten, … 

Alle stijlen zijn mogelijk

Modern, klassiek, pastoriestijl, … Houtskeletbouw biedt u de volledige vrijheid van ontwerp van uw droomhuis! 

Neem nu contact met ons op en we bekijken samen de mogelijkheden voor de bouw van uw houtskeletwoning.

Naast houtskeletbouw kunt u bij Schrijnwerkerij Verlinden ook terecht voor ramen en buitendeurenbinnendeurendakwerken en allerhande Gyprocwerken.